Recept

Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör

Grillen lockar fram en härlig sötma ur blomkålen som får gott sällskap av smör med smakrik ost och gräslök. Gör gärna lite extra av kryddsmöret, passar till det mesta från grillen!

Gör såhär

  1. Börja med att blanda ingredienserna till ost- och gräslökssmöret. Låt stå i frysen minst 1 tim.
  2. Behåll blomkålens blad och rot, spraya runt om med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  3. Grilla på indirekt värme under lock ca 1 tim, tills blomkålen mjuknat. Lägg upp blomkålen och riv rikligt med ost- och gräslökssmör över.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör

Ingredienser

För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

2 blomkålshuvuden
Arla Köket® Smör-&rapsolja
Salt och peppar

Ost och gräslöksmör 
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1,5 dl Kvibille® cheddar riven
3 msk hackad gräslök