Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör
Grillen lockar fram en härlig sötma ur blomkålen som får gott sällskap av smör med smakrik ost och gräslök. Gör gärna lite extra av kryddsmöret, passar till det mesta från grillen!
Gör såhär
- Börja med att blanda ingredienserna till ost- och gräslökssmöret. Låt stå i frysen minst 1 tim.
- Behåll blomkålens blad och rot, spraya runt om med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
- Grilla på indirekt värme under lock ca 1 tim, tills blomkålen mjuknat. Lägg upp blomkålen och riv rikligt med ost- och gräslökssmör över.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
2 blomkålshuvuden
Arla Köket® Smör-&rapsolja
Salt och peppar
Ost och gräslöksmör
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1,5 dl Kvibille® cheddar riven
3 msk hackad gräslök