Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helstekt kyckling med örter
Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°. Riv skalet och dela citronen i klyftor.
- Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter. Lägg citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Salta och krydda med peppar, citronskal och örter.
- Stek i mitten av ugnen ca 45 min.
- Häll grädden i formen och fortsätt steka ca 40 min tills innertemperaturen är 82° intill lårbenet. Skär kycklingen i bitar.
Serveringsförslag: Servera med såsen som nästan gjort sig själv i ugnen, ugnstekt potatis och rotfrukter.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Helstekt kyckling med örter
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60+ minuter
1 hel kyckling
½ citron
½ dl färska örter t ex basilika,gräslök, persilja
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde