Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Heta räkor med ris
Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.
Gör såhär
- Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
- Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
- Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
- Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Heta räkor med ris
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 20 minuter
600 gram Vannameiräkor (MSC och ASC märkta)
3 dl jasminris
2 pak choi à 200 g
2 tsk salt
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 msk Srirachasås
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja