Recept

Heta räkor med ris

Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.

Gör såhär

  1. Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
  4. Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
  5. Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
  6. Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Heta räkor med ris

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 20 minuter

600 gram Vannameiräkor (MSC och ASC märkta)
3 dl jasminris
2 pak choi à 200 g
2 tsk salt
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 msk Srirachasås
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja