Recept

Hummertacos med hemgjorda tortillas

Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.

Gör såhär

8 stycken tacos

Potatistortilla:

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress. Tillsätt vetemjöl, salt och olivolja.
  2. Arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen tunt. Stansa ut 8 tortillas av degen, ca 10 cm i diameter.
  4. Stek på hög värme ca 30 sek på varje sida i en torr stekpanna. Förvara tortillan under bakduk och värm hastigt före servering.

Pepparrotsgurka:

  1. Dela gurkan. Gröp ur kärnhuset och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en skål och blanda med pepparrot, vitvinsvinäger och salt.

Hummer:

  1. Ta ur och hacka köttet från klorna och stjärten på hummern. Lägg köttet i en bunke och blanda med gräddfil.
  2. Hacka den rostade majsen och rör ner i bunken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva salladslöken.
  4. Fyll tortillas med hummerröra, pepparrotsgurka, salladslök och koriander. Toppa eventuellt med lite mer hackad rostad majs.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hummertaco

Ingredienser

Potatistortilla:
150 gran mjölig potatis, gärna King Edward
1dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk olivolja

Pepparrotsgurka:
½ gurka
2 msk färsk pepparrot, finriven
2 msk vitvinsvinäger
2 krm Salt

Hummer:
1 hummer à 500 g
½ dl gräddfil
½ dl rostad majs, snacks
2 salladslökar
½ färsk koriander
Salt och peppar