Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Hummertacos med hemgjorda tortillas
Taco de luxe med hemgjord potatistortilla, hummer, avokado och koriander om du vill.
Gör såhär
8 stycken tacos
Potatistortilla:
- Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress. Tillsätt vetemjöl, salt och olivolja.
- Arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut degen tunt. Stansa ut 8 tortillas av degen, ca 10 cm i diameter.
- Stek på hög värme ca 30 sek på varje sida i en torr stekpanna. Förvara tortillan under bakduk och värm hastigt före servering.
Pepparrotsgurka:
- Dela gurkan. Gröp ur kärnhuset och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en skål och blanda med pepparrot, vitvinsvinäger och salt.
Hummer:
- Ta ur och hacka köttet från klorna och stjärten på hummern. Lägg köttet i en bunke och blanda med gräddfil.
- Hacka den rostade majsen och rör ner i bunken. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva salladslöken.
- Fyll tortillas med hummerröra, pepparrotsgurka, salladslök och koriander. Toppa eventuellt med lite mer hackad rostad majs.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hummertaco
Ingredienser
Potatistortilla:
150 gran mjölig potatis, gärna King Edward
1dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk olivolja
Pepparrotsgurka:
½ gurka
2 msk färsk pepparrot, finriven
2 msk vitvinsvinäger
2 krm Salt
Hummer:
1 hummer à 500 g
½ dl gräddfil
½ dl rostad majs, snacks
2 salladslökar
½ färsk koriander
Salt och peppar