Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Janssons frestelse
Denna svenska klassiker är ett måste såväl till midsommar som till jul och passar minst lika bra till lunchen som till den sena vikningen (eller varför inte sen frukost dagen efter?).
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
- Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
- Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
- Grädda din Jansson i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Janssons frestelse
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
1 gul lök (kan med fördel ökas!)
1 msk Arla® svenskt smör
750 g potatis
100 g Ansjovisfilé
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 dl Arla® mjölk
1 msk ströbröd