Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kantarellsås som passar till det mesta
Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Gör såhär
- Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar.
- Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in.
- Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om.
- Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt portvin.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kantarellsås
Ingredienser
5 deciliter sås
tillagningstid: 20 minuter
1 liter färska kantareller
2 msk Arla® svenskt smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1½ msk svampfond
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk portvin