Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Klassisk bolognese
Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!
Gör såhär
- Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint.
- Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
- Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
- Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 timme tills såsen är simmig.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Klassisk bolognese
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 90 minuter
800 g nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk blekselleri
25 g Arla® svenskt smör
1 tsk färsk oregano
½ dl tomatpuré
½ msk salt
1 tsk svartpeppar
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl Arla® mjölk