Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Klassisk Caesarsallad
Recept på klassisk caesarsallad med krämig dressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Här med lagrad svensk hårdost istället för parmesan. Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och tärnad ost – servera direkt.
Gör såhär
- Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
- Mosa sardellerna och blanda med äggula, vinäger, senap, salt, peppar och vitlök i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle tills dressingen tjocknat.
- Dela salladen i bitar och blanda med dressingen. Tärna osten.
- Lägg salladen på ett stort fat eller tallrikar. Strö över krutonger och ost. Servera caesarsalladen direkt.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Caesarsallad med kyckling
Ingredienser
4 personer
Vitt formbröd
3 msk Arla® svenskt smör
2 romansallad
100 g Arla Svecia vällagrad
Dressing
4 sardellfiléer
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar½ tsk svartpeppar