Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Klassisk krämig risotto
Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto – en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering.
Gör såhär
- Koka upp buljongen och varmhåll under tiden du lagar risotton.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 min. Rör i riset och fräs ytterligare 5 min under omrörning tills det är lite genomskinligt.
- Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till.
- Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen.
- Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och peppar. Servera direkt.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Risotto
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
2 dl Arborioris
6 dl grönsaksbuljong
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
½ dl torrt vitt vin
1 dl Kvibille® cheddar riven
Salt och svartpeppar