Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Krämig jordärtskockssoppa
Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175°.
- Tvätta och skiva en av jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över smör-&rapsolja på skivorna. Rör om och tillaga i mitten av ugnen 8-10 min tills chipsen fått fin färg. Salta.
- Skala och skär resten av jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull.
- Tillsätt jordärtskockor, vatten och buljongtärningar.
- Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden.
- Koka upp och smaka av med peppar.
- Toppa soppan med chipsen och gräslök.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Krämig jordärtskockssoppa
Ingredienser
För 4 personer
tillagningstid: 30 minuter
500 g jordärtskockor
Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk Arla® svenskt smör
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 krm Svartpeppar
½ dl hackad färsk gräslök