Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kreolsk jambalaya med musslor och chorizo
En festlig risrätt med rötter i kreol-köket från de amerikanska sydstaterna. Servera gärna med ett nybakat bröd och den svalkande vitlöksyoghurten.
Gör såhär
- Skär chorizo och kyckling i bitar och stek i smör-&rapsolja tills de fått fin färg.
- Skala lök och vitlök. Kärna ur paprikorna. Hacka lök, vitlök, paprika och selleri och fräs i en en gryta med smör-&rapsolja ca 1 min.
- Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 min under omrörning.
- Krydda med paprikapulver, cayennepeppar och tomatpuré. Häll i vin och buljong.
- Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min, rör om då och då.
- Tvätta musslorna och släng de musslor som inte stänger sig.
- Lägg ner musslor, chorizo, kyckling och tomatkross i grytan. Koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt kräftstjärtar och hackad persilja.
- Pressa vitlöksklyftorna och rör ihop med yoghurt och majonnäs. Servera den till jambalayan tillsammans med citronklyftor och ett gott bröd.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Jambalaya
Ingredienser
8 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
600 g chorizo
450g kycklinglårfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 stjälkselleri
5 dl avorioris
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl hönsbuljong
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1/2 kg blåmusslor
1 burk krossade tomater
170 g avrunna kräftstjärtar
1/2 hackad persilja