Recept

Kryddiga lammfärsspett

Härliga, turkiska, lammfärsspett – kryddiga köfte – att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.

Gör såhär

  1. Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar. Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna.
  2. Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett. Pensla med olivolja och värm dem på grillen ca 5 min.
  3. Skala och hacka löken. Fräs hälften i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt risoni, vatten och salt.
  4. Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör ner 1 msk olja. Låt kallna.
  5. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i skivor. Rör ner gurka, persilja och resten av löken i risonin.
  6. Smula osten och vänd ner den. Servera salladen till lammfärsspetten.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kryddiga lammfärsspett

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 45 minuter

500 g lammfärs
1 tsk finhackad färsk röd chili
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk hackad färsk mynta
2 msk hackad färsk koriander
rivet skal av ½ citron
1 dl Arla® mjölk
3 msk olivolja

Pastasallad
2 dl risoni
1 gul lök
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 liter vatten
1 tsk salt
1 gurka
1 dl hackad bladpersilja
150 g Apetina® vitost krämig hel bit