Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia
En smakrik och lättlagad kycklingrätt där allt tillagas i samma form. Lika god till vardag som helg.
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla palsternackor och morötter.
- Blanda rotfrukter och salvia i en ugnssäker form. Häll på grädden och lägg på kycklingfiléerna. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
- Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min.
- Servera med ris eller potatis, spenat och bröd.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 50 minuter
600 gram kycklinglårfilé
150 gram purjolök
200 gram palsternackor
250 gram morötter
1 tsk torkad salvia
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl ris
65 gram babyspenat
100 gram grovt bröd