Recept

Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia

En smakrik och lättlagad kycklingrätt där allt tillagas i samma form. Lika god till vardag som helg.

Gör såhär

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla palsternackor och morötter.
  4. Blanda rotfrukter och salvia i en ugnssäker form. Häll på grädden och lägg på kycklingfiléerna. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  5. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min.
  6. Servera med ris eller potatis, spenat och bröd.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 50 minuter

600 gram kycklinglårfilé
150 gram purjolök
200 gram palsternackor
250 gram morötter
1 tsk torkad salvia
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl ris
65 gram babyspenat
100 gram grovt bröd