Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingburgare med rökt paprika och tomat
Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!
Gör såhär
- Rör ihop smör-&rapsolja med paprikapulver och salt. Pensla kycklingen med blandningen.
- Dela ev bröden och grilla dem på båda sidor. Grilla kycklingen 2-3 min på varje sida.
- Skala rödlöken. Skär tomat och lök i tunna skivor.
- Lägg ihop bröden med kyckling, crème fraiche och grönsaker emellan. Servera.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingburgare med rökt paprika och tomat
Ingredienser
4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter
400g tunnskivad kyckligbröstfilé
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 tsk Rökt paprikapulver
1 tsk salt
Surdegsbröd, skivat
1 tsk srirachasås
2 äggulor
2 msk färsk persilja
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
Till servering
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche saffran & tomat
1 rödlök
2 tomater
1 kruka sallad