Recept

Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!

Gör såhär

  1. Rör ihop smör-&rapsolja med paprikapulver och salt. Pensla kycklingen med blandningen.
  2. Dela ev bröden och grilla dem på båda sidor. Grilla kycklingen 2-3 min på varje sida.
  3. Skala rödlöken. Skär tomat och lök i tunna skivor.
  4. Lägg ihop bröden med kyckling, crème fraiche och grönsaker emellan. Servera.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter

400g tunnskivad kyckligbröstfilé
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 tsk Rökt paprikapulver
1 tsk salt
Surdegsbröd, skivat

1 tsk srirachasås
2 äggulor
2 msk färsk persilja
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde

Till servering
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche saffran & tomat
1 rödlök
2 tomater
1 kruka sallad