Recept

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Gör såhär

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Tillsätt grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Strö över gräslök och servera med ris och sallad

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

450 gram kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 tsk Dijonsenap
2 tsk kycklingfond
1/2 dl hackad färsk gräslök
3 dl ris
65 gram blandad grönsallad