Recept

Kycklinggratäng

Detta är en riktigt krämig och smakrik kycklinggratäng. Purjolök och champinjoner samsas med potatisgnocchi i denna festliga kycklinggratäng smaksatt med dijonsenap, dragon och cheddarost. Servera gärna med en frisk tomatsallad och späda fina salladsblad. Lika gott till vardag som till fest!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken. Halvera svampen, skala och skiva vitlöken. Lägg gnocchin i en skål med kallt vatten ca 10 min.
  3. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  4. Stek purjolök, svamp och vitlök 4-5 min. Blanda ner i formen med kycklingen.
  5. Hetta upp lite mer smör-&rapsolja i stekpannan. Stek avrunnen gnocchi 3-4 min. Rör ner crème fraiche, senap och dragon. Blanda ner i gratängformen. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
    Servera kycklinggratäng med sallad och tomater.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklinggratäng

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 40 minuter

450 gram kycklinglårfilé
1 purjolök
250 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
500 gram potatisgnocchi
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon
Salt och svartpeppar
150 gram Kvibille® cheddar riven

Till servering:
Salladsmix
250 gram blandade tomater