Recept

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Gör såhär

Rostade rotfrukter

  1. Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Blanda med timjan strax innan servering.

Kycklinggryta

  1. Dela champinjonerna.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden.
  3. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  4. Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  5. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

Kycklinggryta 
500 gram kycklingfilé
200 gram skogschampinjoner
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
0,5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan

Rostade rotfrukter
400 gram morötter
400 gram palsternackor
200 gram rotselleri
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3/4 deciliter hackad färsk timjan

Till servering
Frysta lingon