Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklinggryta med rostade rotfrukter
Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.
Gör såhär
Rostade rotfrukter
- Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
- Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
- Blanda med timjan strax innan servering.
Kycklinggryta
- Dela champinjonerna.
- Skär kycklingfiléerna i bitar på längden.
- Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
- Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklinggryta med rostade rotfrukter
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
Kycklinggryta
500 gram kycklingfilé
200 gram skogschampinjoner
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
0,5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan
Rostade rotfrukter
400 gram morötter
400 gram palsternackor
200 gram rotselleri
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3/4 deciliter hackad färsk timjan
Till servering
Frysta lingon