Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingklubbor i ugn
Mat på plåt som sköter sig själv i ugen är både gott och väldigt enkelt att få till. Dessa kycklingklubbor i ugn blir riktigt smakrika och saftiga då de är panerade med kryddig panko. Detta blir underbart gott serverat med rostad vitlökssås och potatis.
Gör såhär
- Värm ugnen till 225°.
- Gnid in kycklingklubborna med smör-&rapsolja.
- Blanda panko med alla kryddorna i en djup tallrik. Vänd kycklingen i blandningen och lägg dem i en ugnsform eller långpanna, ev med bakplåtspapper.
- Dela ev potatisen och blanda med smör-&rapsolja och lite salt. Lägg runt kycklingen med vitlöksklyftorna.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° och potatisen är mjuk.
- Rostad vitlökssås: Tryck ut vitlöksklyftorna i en liten skål och mosa dem. Rör ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingklubbor i ugn med potatis, rostad vitlökssås, sallad och tomater.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingklubbor i ugn
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
4 kycklingklubbor (ca. 800 g)
3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 dl panko
½ msk paprikapulver
1 tsk flingsalt
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk vitlökspulver
½ tsk chili flakes
900 gram delikatesspotatis
3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
4 oskalade vitlöksklyftor
Till servering:
3 dl Arla® gräddfil
Salt och svartpeppar
Salladsmix
250 gram blandade tomater