Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingklubbor med kikärtssallad
Grillade kycklingklubbor är uppskattat av alla åldrar och passar också bra som plockmat.
Gör såhär
- Blanda kikärter, yoghurt, mynta och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop smör-&rapsolja, salt, sambal oelek och koriander.
- Pensla kycklingbenen med kryddblandningen och grilla dem runt om ca 30 minuter.
- Lägg upp kikärtsröran på en salladsbädd och garnera med mynta. Servera till kycklingen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingklubbor med kikärtssallad
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
8 kycklingklubbor
2 dl Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk malen koriander
Kikärtsallad
3 dl kokta kikärter
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1/2 dl hackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
1 liter blandad grönsallad