Recept

Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Gör såhär

  1. Blanda kycklingfärsen med saltet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet. Forma 16 små burgare.
  2. Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.
  3. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda med tomater, koriander, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär ostskivorna i 16 bitar. Grilla burgarna ca 1 min. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje på burgarna och låt smälta. Strö över chiliflakes.
  5. Grilla bröden och lägg ihop med, chilimajonnäs, burgare, salladsblad och tomatsalsa emellan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 tsk srirachasås
2 äggulor
2 msk färsk persilja
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde

Chilidipp
2 grön chilipeppar
1 schalottenlök
2 msk gari, inlagd ingefära
1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
2 msk chilisås
pressad saft av 1 lime

Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
½ dl hackad färsk koriander
½ dl olivolja
1 krm salt
½ krm peppar
4 skivor Castello® Burger Cheddar
½ tsk chiliflakes
blad av sallad
16 små hamburgerbröd