Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lågtempererad rostbiff med tomater
Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 125°.
- Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del.
- Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
- Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar.
- Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min.
Serveringsförslag: Servera med potatisgratäng och haricots verts med vitlök.
Tips: Fransyska kan bytas ut mot rostbiff.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lågtempererad rostbiff med tomater
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 60+ minuter
600 g rostbiff eller fransyska
Arla Köket® Smör- & rapsolja
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
300 g körsbärstomater på kvist
3 lagerblad
flingsalt