Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lax i ugn med sparris och grönt smör
Allt-på-en-plåt med sommarens godaste primörer! Gör dubbel sats ramslökssmör och frys in det som blir över. Det kan du ta fram efter behov, skiva eller riva över det mesta.
Gör såhär
- Börja med smöret. Hacka ramslöken grovt. Mixa den med olja och citronsaft.
- Lägg över i en bunke och vispa luftigt tillsammans med smör och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda potatisen med olja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
- Halvera fänkålen på längden. Blanda alla grönsaker med oljan.
- Krydda laxen med fänkålsfrön och chili flakes.
- Lägg grönsaker och lax på den varma plåten. Salta lax och grönsaker och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min.
- Klicka ut ramslöksmöret på laxen och servera genast.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lax i ugn med sparris och grönt smör
Ingredienser
4 personer
1 kg färskpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
600 gram lax
1 tsk hela fänkålsfrön
1/2 tsk chili flakes
Grönsaker
150 gram fänkål, späd
200 gram sparrisbroccoli
150 gram morötter, späda
125 gram rädisor, gärna olika färger
2 msk olivolja
Vispat ramslöksmör
15 gram ramslöksblad
1,5 dl olivolja
1 tsk citronsaft
1/2 citron, rivet skal
50 gram smör, rumsvarmt
Salt och svartpeppar