Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Lax med blomkål och löjrom
Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.
Gör såhär
- Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
- Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin.
- Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten.
- Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål.
- Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lax med blomkål och löjrom
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
400 g laxloin, t ex salmalax
½ blomkålshuvud
½ dl plockad färsk dill
60 g löjrom
Rivet skal av 1 citron
1 krm svartpeppar
2 msk saltrostade solroskärnor
Wasabikräm
2 dl crème fraîche
2 tsk wasabipasta