Recept

Lax med blomkål och löjrom

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Gör såhär

  1. Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin.
  3. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten.
  4. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål.
  5. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 g laxloin, t ex salmalax
½ blomkålshuvud
½ dl plockad färsk dill
60 g löjrom
Rivet skal av 1 citron
1 krm svartpeppar
2 msk saltrostade solroskärnor

Wasabikräm
2 dl crème fraîche
2 tsk wasabipasta

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner