Recept

Lax med blomkål och löjrom

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Gör såhär

  1. Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin.
  3. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten.
  4. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål.
  5. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Lax med blomkål och löjrom

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

400 g laxloin, t ex salmalax
½ blomkålshuvud
½ dl plockad färsk dill
60 g löjrom
Rivet skal av 1 citron
1 krm svartpeppar
2 msk saltrostade solroskärnor

Wasabikräm
2 dl crème fraîche
2 tsk wasabipasta

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Langhe Rosato, Josetta Saffirio

Piemonte139 kr

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch105 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz175 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr