Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Laxbowl med kimchiyoghurt
Njut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop ingredienserna till kimchiyoghurten.
- Blanda ingredienserna till sojamarinaden.
- Strimla rödkålen fint.
- Skala och strimla eller svarva moroten.
- Skär laxen kuber. Salta och vänd laxen i sesamfrön.
- Stek laxen i en stekpanna i smör-&rapsolja ca 2 min.
- Lägg riset i botten på 4 skålar.
- Fördela rödkål, spenat, sojabönor och morot på riset och ringla över sojamarinaden.
- Lägg på en klick kimchiyoghurt och avsluta med lax och melonkärnor.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Laxbowl med kimchiyoghurt
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
400 g laxfilé
2 dl fullkornsris
200 g rödkål
1 morot
½ tsk salt
2 msk sesamfrön
1 msk Smör-& rapsolja
65 g babyspenat
250 g tinade sojabönor
4 msk melonkärnor
Kimchikräm
1 dl kimchi
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
Sojamarinad
2 msk mild olivolja
2 msk ljus japansk soja
1 tsk vit balsamvinäger