Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Laxcarpaccio med fläder
Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.
Gör såhär
- Låt laxen ligga i frys minst 24 tim.
- Rör samman ingredienserna till senapskrämen.
- Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
- Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat.
- Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen.
- Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Laxcarpaccio med fläder
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
300 g laxfilé
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal och saft av ½ citron
1 krm strösocker
2 krm salt
½ krm svartpeppar
2 betor, gärna olika färg
färsk dill
Senapskräm
2 dl crème fraîche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad färsk dill
salt
svartpeppar