Recept

Laxcarpaccio med fläder

Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

Gör såhär

  1. Låt laxen ligga i frys minst 24 tim.
  2. Rör samman ingredienserna till senapskrämen.
  3. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
  4. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat.
  5. Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen.
  6. Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.

Ingredienser

För 4 personer

300 g laxfilé
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal och saft av ½ citron
1 krm strösocker
2 krm salt
½ krm svartpeppar
2 betor, gärna olika färg
färsk dill

Senapskräm
2 dl crème fraîche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad färsk dill
salt
svartpeppar

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz165 kr
kommer snart

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien299 kr