Recept

Laxcarpaccio med fläder

Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

Gör såhär

  1. Låt laxen ligga i frys minst 24 tim.
  2. Rör samman ingredienserna till senapskrämen.
  3. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
  4. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat.
  5. Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen.
  6. Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.

Ingredienser

För 4 personer

300 g laxfilé
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal och saft av ½ citron
1 krm strösocker
2 krm salt
½ krm svartpeppar
2 betor, gärna olika färg
färsk dill

Senapskräm
2 dl crème fraîche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad färsk dill
salt
svartpeppar

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner