Recept

Laxcarpaccio med fläder

Carpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

Gör såhär

  1. Låt laxen ligga i frys minst 24 tim.
  2. Rör samman ingredienserna till senapskrämen.
  3. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
  4. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat.
  5. Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen.
  6. Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.

Ingredienser

För 4 personer

300 g laxfilé
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal och saft av ½ citron
1 krm strösocker
2 krm salt
½ krm svartpeppar
2 betor, gärna olika färg
färsk dill

Senapskräm
2 dl crème fraîche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad färsk dill
salt
svartpeppar

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr