Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Mormors kyckling
Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.
Gör såhär
- Börja med att tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skala och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
- Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
- Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
- Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
- Servera med potatisen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Klassisk sommarkyckling
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon
750 g potatis, gärna färskpotatis