Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Mustig chiligryta
När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.
Gör såhär
- Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré.
- Häll på porter, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Skala och lägg i steklöken och koka ytterligare ca 1 tim.
- Höj värmen och rör i crème fraiche. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt.
- Servera chilin med fullkornsris blandat med svarta bönor och majs.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Mustig chiligryta
Ingredienser
6 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
1 kilo högrev
4 vitlöksklyftor
3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
5 dl porter-öl
1½ msk oxfond
1 msk honung
250 gram steklök
2 dl Arla Köket® crème fraiche paprika & chili
1 tsk alt
Tillbehör: Ris, majs och svarta bönor