Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Nizzasallad med kall sås
En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.
Gör såhär
- Koka potatisen, låt svalna.
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min.
- Koka haricots verts och spola dem kalla.
- Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
- Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan.
- Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nizzasallad med kall sås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
4 färskpotatisar
250 g färsk haricots verts
1/2 rödlök
2 tomater
4 dl sallad
2 kokta ägg
400 g tonfisk i olja
1 burk sardellfiléer
20 svarta oliver
Sås
2 dl Arla® gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm peppar