Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
Gör såhär
- Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra.
- Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
- Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
- Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 25 minuter
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
700 g zucchini