Recept

Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Gör såhär

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
  4. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
  5. Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
700 g zucchini