Recept

Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Gör såhär

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
  4. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
  5. Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
700 g zucchini

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch109 kr
nyhet

2022 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz185 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr