Recept

Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Gör såhär

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
  4. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
  5. Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Smör-&rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl cheddar riven
700 g zucchini

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz165 kr
kommer snart

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien299 kr