Recept

Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Gör såhär

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
  4. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
  5. Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Smör-&rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl cheddar riven
700 g zucchini

Krispiga och torra vita viner

2019 The Mira Sauvignon Blanc, Uva Mira

Stellenbosch199 kr

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr