Recept

Nudelsallad med chili och spenat

Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.

Gör såhär

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kyl dem i kallt vatten och blanda med salt, honung, lime och sesamfrön.
  3. Skiva salladslök och chili tunt. Hyvla gurkan på längden.
  4. Varva alla ingredienser i skålar.
  5. Rör ihop ingredienserna till chilidressingen.
  6. Gott till grillat kött eller kyckling.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nudelsallad med chili och spenat

Ingredienser

För 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

100 g glasnudlar
½ tsk salt
1 msk flytande honung
rivet skal och saft av lime
2 msk rostade sesamfrön
2 salladslökar
½ urkärnad röd chili
½ gurka
½ liter babyspenat
½ dl hackad malen koriander