Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Nudelsallad med räkor
Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.
Gör såhär
- Börja med dressingen. Blanda gräddfil, soja, ingefära och lime. Låt stå i kyl fram till servering.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med soja, sesamfrön, sesamolja och honung.
- Bryt av nedersta delen av sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten1 min. Kyl i kallt vatten. Dela sparrisen på längden.
- Strimla rödlök, sockerärtor, rädisor och salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser med nudlarna.
- Toppa med räkor, cashewnötter, koriander, lime och dressing.
Tillagningstid: 40 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nudelsallad med räkor
Ingredienser
4 personer
150 gram glasnudlar
2 msk soja
1 msk rostade sesamfrön
1 tsk sesamolja
1 msk flytande honung
4 färska sparrisar
1 rödlök
1 ask sockerärter
4 rädisor
2 salladslökar
1 röd chili
250 gram skalade räkor
1 dl hackade cashewnötter
1 kruka färsk koriander
1 lime
Dressing:
2 dl Arla® Gräddfil 12%
2 msk japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
Saft och skal från 1 lime