Recept

Nudelsallad med räkor

Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.

Gör såhär

  1. Börja med dressingen. Blanda gräddfil, soja, ingefära och lime. Låt stå i kyl fram till servering.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med soja, sesamfrön, sesamolja och honung.
  3. Bryt av nedersta delen av sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten1 min. Kyl i kallt vatten. Dela sparrisen på längden.
  4. Strimla rödlök, sockerärtor, rädisor och salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser med nudlarna.
  5. Toppa med räkor, cashewnötter, koriander, lime och dressing.

Tillagningstid: 40 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Nudelsallad med räkor

Ingredienser

4 personer

150 gram glasnudlar
2 msk soja
1 msk rostade sesamfrön
1 tsk sesamolja
1 msk flytande honung
4 färska sparrisar
1 rödlök
1 ask sockerärter
4 rädisor
2 salladslökar
1 röd chili

250 gram skalade räkor
1 dl hackade cashewnötter
1 kruka färsk koriander
1 lime

Dressing:
2 dl Arla® Gräddfil 12%
2 msk japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
Saft och skal från 1 lime