Recept

Ostfrittata med kräftstjärtar

Ett av våra favoritskaldjur är kräftor. Här ligger de på en lyxig och lättlagad frittata.

Gör såhär

  1. Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra.
  2. Smält smöret i en en stekpanna och stek frittatan på hög värme en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen (låt pannan stå kvar på spisen) och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig.
  3. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda kräftstjärtar och spenat med vinägretten.
  4. Lägg salladen luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar. Garnera med dill.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser

4 personer

6 ägg
1 dl grädde
3 dl Kvibille® cheddar riven
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör

Sallad:
½ dl rapsolja
1 msk pressad citron
Salt
Vitpeppar

150 gram kräftstjärtar
70 gram babyspenat
Flingsalt
Nymald vitpeppar
1 kruka färsk dill

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr