Recept

Ostsnurror

Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina smördegsplattorna ca 10 min. Lägg dem på en mjölad skärbräda.
  3. Pensla en platta med uppvispat ägg. Strö över 1/4 av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla med ägg, strö över 1/4 av osten. Tryck till. Upprepa med den andra plattan.
  4. Skär plattorna på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd och vrid till spiraler.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills stängerna har en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

18 stycken

2 smördegsplattor
2 dl riven prästost
1 ägg

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr