Recept

Ostsnurror

Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina smördegsplattorna ca 10 min. Lägg dem på en mjölad skärbräda.
  3. Pensla en platta med uppvispat ägg. Strö över 1/4 av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla med ägg, strö över 1/4 av osten. Tryck till. Upprepa med den andra plattan.
  4. Skär plattorna på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd och vrid till spiraler.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills stängerna har en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

18 stycken

2 smördegsplattor
2 dl riven prästost
1 ägg

Krispiga och torra vita viner

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 The Mira Sauvignon Blanc, Uva Mira

Stellenbosch199 kr

2019 Chablis, Domaine Pinson

Bourgogne229 kr