Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pad thai med räkor och koriander
Underbart gott recept på Pad Thai – släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.
Gör såhär
- Rör ihop alla ingredienser till såsen.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg. Strimla salladslökarna och tillsätt dem och räkorna. Stek ytterligare ca 1 min.
- Vispa äggen lätt i en bunke och häll ner i stekpannan under omrörning. Kärna ur och hacka chilin. Hacka jordnötter och koriander.
- Häll i nudlar, böngroddar, chili och sås i stekpannan. Toppa Pad Thai med jordnötter, koriander, chiliflakes och gärna limeklyftor.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pad thai
Ingredienser
4 port
Tillagningstid: 25 minuter
Pad thaisås
1,5 msk fisksås
1 msk oystersauce
1 msk sweet chilisås
2 msk vatten
1 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
saften av 1 lime
300 g risnudlar
200 g kycklingbröstfilé
1 msk rapsolja
2 salladslökar
200 g stora räkor med skal
2 ägg
180 g böngroddar
1 röd chili
50 g jordnötter
1 kruka färsk korriander
1 msk chili flakes