Recept

Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Gör såhär

  1. Börja med salladen. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala morötterna och strimla dem med potatisskalare. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin.
  3. Strimla kålen. Fräs grönsakerna hastigt i smör och chili flakes.
  4. Vänd ner matvetet mot slutet. Salta och peppra. Toppa med pumpakärnor.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar och salta.
  6. Blanda panko med citronskal och vänd kycklingbitarna i blandningen.
  7. Stek kycklingen i oljan ca 3 min på varje sida, eller tills den är genomstekt.
  8. Servera med matvetesallad och crème fraiche. Toppa med vattenkrasse.

Tillagningstid: 40 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pankostekt kyckling med citron

Ingredienser

4 personer

450 gram kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 dl Panko
Finrivet skal av 1 citron
½ dl rapsolja

Matvetesallad:
2 dl matvete
4 morötter
250 gram broccoli
250 g rödkål
2 msk Svenskt Smör från Arla®
½ tsk chili flakes
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl pumpakärnor

2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche parmesan & vitlök
50 gram vattenkrasse