Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pasta frutti di mare
En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.
Gör såhär
Krutonger:
- Skala och krossa vitlöksklyftan. Riv brödet i mindre bitar.
- Smält smöret i en stekpanna med vitlök och rosmarin. Tillsätt brödet och stek på medelvärme till gyllenbrun färg. Salta och lägg på hushållspapper.
Pasta:
- Skala räkorna.
- Fräs skalet i 50 g smör i en stor kastrull på medelvärme ca 20 min. Tillsätt vattnet och låt koka ca 2 min. Sila ner räkbuljongen i en bunke och släng skalen.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan.
- Häll ner räkbuljong och grädde i kastrullen och koka upp. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner pastan.
- Stek pilgrimsmusslorna i resten av smöret, ca 2 min per sida.
- Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan.
Tillagningstid: 45 minuter
Receptkreatör: Arla
Origi: Pasta frutti di mare
Ingredienser
4 personer
1 vitlöksklyfta
4 brödskivor
25 gram Svenskt Smör från Arla®
2 rosmarinkvistar
1 krm salt
Pasta:
500 gram färska räkor med skal
75 gram Svenskt Smör från Arla®
2 dl vatten
400 gram färsk pasta
2 dl Arla Ko® Färsk vispgrädde
8 pilgrimsmusslor
2 dl plockad färsk färsk basilika
1 dl riven parmesanost