Recept

Pasta frutti di mare

En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.

Gör såhär

Krutonger:

  1. Skala och krossa vitlöksklyftan. Riv brödet i mindre bitar.
  2. Smält smöret i en stekpanna med vitlök och rosmarin. Tillsätt brödet och stek på medelvärme till gyllenbrun färg. Salta och lägg på hushållspapper.

Pasta:

  1. Skala räkorna.
  2. Fräs skalet i 50 g smör i en stor kastrull på medelvärme ca 20 min. Tillsätt vattnet och låt koka ca 2 min. Sila ner räkbuljongen i en bunke och släng skalen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan.
  4. Häll ner räkbuljong och grädde i kastrullen och koka upp. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner pastan.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i resten av smöret, ca 2 min per sida.
  6. Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan.

Tillagningstid: 45 minuter

Receptkreatör: Arla
Origi: Pasta frutti di mare

Ingredienser

4 personer

1 vitlöksklyfta
4 brödskivor
25 gram Svenskt Smör från Arla®
2 rosmarinkvistar
1 krm salt

Pasta:
500 gram färska räkor med skal
75 gram Svenskt Smör från Arla®
2 dl vatten
400 gram färsk pasta
2 dl Arla Ko® Färsk vispgrädde
8 pilgrimsmusslor
2 dl plockad färsk färsk basilika
1 dl riven parmesanost