Recept

Pasta med fänkål och lax

Krämig pasta med god smakkombination av lax och fänkål. Som extra smakhöjare strös riven ost över pastan före servering.

Gör såhär

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla lax och fänkål. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 min.
  3. Koka upp crème fraiche och blanda med pastan. Rör ner lax och fänkål.
  4. Strö över osten och servera genast.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 15 minuter

250 g pasta penne
400 g laxfilé
400 g fänkål
4 dl Arla Köket® crème fraiche
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar

Krispiga och torra vita viner

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz169 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien331 kr