Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pasta med lax och musslor
Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.
Gör såhär
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 min.
- Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen.
- Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen. Rör ner crème fraiche i musselspadet.
- Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax. Låt såsen koka ihop några min och häll såsen över pastan
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta med lax och musslor
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 35 minuter
200 g rimmad lax
300 g pasta
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
2 msk vatten
1 msk fiskfond
1 kruka färsk persilja
1 krm svartpeppar
2 äpplen
2 dl Arla Köket® crème fraiche