Recept

Pasta med lax och musslor

Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.

Gör såhär

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 min.
  4. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen.
  5. Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen. Rör ner crème fraiche i musselspadet.
  6. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax. Låt såsen koka ihop några min och häll såsen över pastan

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta med lax och musslor

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 35 minuter

200 g rimmad lax
300 g pasta
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
2 msk vatten
1 msk fiskfond
1 kruka färsk persilja
1 krm svartpeppar
2 äpplen
2 dl Arla Köket® crème fraiche