Head på hemsidan:

Recept

Pasta vongole

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket. Pasta vongole rätt passar både till vardag som fest.

Gör såhär

  1. Börja med att lägga musslorna i kallt saltat vatten för att få bort sanden. Låt stå ca 30 min. Skölj musslorna noga i kallt vatten. Släng de som är öppnade eller trasiga.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  3. Finhacka vitlök och chili. Grovhacka persiljan och halvera tomaterna. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök, chili och hälften av persiljan 4-5 min. Tillsätt vin och koka ner tills hälften återstår.
  4. Rör ner tomater, grädde och smulad buljongtärning. Koka ytterligare 4-5 min. Lägg ner musslorna och sätt på ett lock. Sjud 2-3 min. Lyft bort de musslor som inte öppnat sig.
  5. Blanda den nykokta pastan med såsen. Toppa med resterande persilja och servera pasta vongole direkt.

Tillagningstid: 1,5 timma
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta Vongole

Ingredienser

4 personer

1 kilo musslor, vongole eller blåmussla
300 gtam spaghetti
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe bladpersilja
250 gtam körsbärstomater
3 msk Svenskt Smör från Arla®
2 dl vitt vin
2 dl Arla Ko® Vispgrädde
1 grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar