Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pilgrimsmusslor asian style
En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.
Gör såhär
- Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar.
- Skala och skiva vitlöken tunt.
- Kärna ur och strimla chilin.
- Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
- Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära.
- Häll det över svampen.
- Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna.
- Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering.
- Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pilgrimsmusslor asian style
Ingredienser
Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2 personer)
Tillagningstid: 30 minuter
8 pilgrimsmusslor
salt och peppar
6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chilipeppar
200 g shiitakesvamp
50 g Arla® svenskt smör
3 msk japansk soja
2 msk citronsaft
1 tsk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander