Recept

Pilgrimsmusslor asian style

En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.

Gör såhär

  1. Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Kärna ur och strimla chilin.
  4. Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
  5. Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära.
  6. Häll det över svampen.
  7. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna.
  8. Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering.
  9. Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2 personer)

8 pilgrimsmusslor
salt och peppar
6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chilipeppar
200 g shiitakesvamp
50 g smör
3 msk japansk soja
2 msk citronsaft
1 tsk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander

Halvtorra och friska vita viner

årgång slut
årgång slut

2018 Estate Riesling, Paul Cluver

Elgin175 kr