Recept

Pizza med nduja

Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark – och god!

Gör såhär

Tomatsås:

  1. Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.

Pizza:

  1. Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  2. Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper.
  3. Bred tomatsås på pizzorna och strö över ca 2 dl mozzarella per pizza. Gör tre fördjupningar i osten.
  4. Knäck ett ägg i varje fördjupning. Klicka på nduja runt äggen.
  5. Dra över pappret med pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza 7–10 min.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med oxalis.

Tillagningstid: 60+

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pizza med nduja

Ingredienser

4 personer

2 färdiga pizzadegar à 400 g

Tomatsås:
1 burk konserverade hela tomater, helst San Marzano
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt

Topping:
300 gram Arla® Familjefavoriter Mozzarella
12 ägg
60 gram Nduja
1 kruka oxalis (kan uteslutas)