Recept

Pizza med nduja

Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark – och god!

Gör såhär

Tomatsås:

  1. Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.

Pizza:

  1. Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  2. Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper.
  3. Bred tomatsås på pizzorna och strö över ca 2 dl mozzarella per pizza. Gör tre fördjupningar i osten.
  4. Knäck ett ägg i varje fördjupning. Klicka på nduja runt äggen.
  5. Dra över pappret med pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza 7–10 min.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med oxalis.

Tillagningstid: 60+

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pizza med nduja

Ingredienser

4 personer

2 färdiga pizzadegar à 400 g

Tomatsås:
1 burk konserverade hela tomater, helst San Marzano
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt

Topping:
300 gram Arla® Familjefavoriter Mozzarella
12 ägg
60 gram Nduja
1 kruka oxalis (kan uteslutas)

Krispiga och torra vita viner

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch115 kr
nyhet

2023 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr
nyhet

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2021 Galets Rouges, Château Mourgues du Grès

Rhône159 kr

2020 Beaujolais-Villages, Mommessin

Bourgogne199 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana249 kr

2021 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz195 kr