Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Minipizza på grillen
Pizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.
Gör såhär
- Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
- Spara resten av mjölet till utbakning.
- Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
- Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
- Kavla ut till små pizzor, ca 10 cm i diameter.
- Smält smöret. Pensla med smör och grilla dem ca 3 min på varje sida (om du hellre vill använda ugn: grädda i 200 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg).
- Skär salami och tomater i strimlor.
- Fördela salami, tomater och oliver på pizzorna. Klicka på crème fraîche.
Receptkreatör: Arla
Orignalrecept: Minipizza på grillen
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special
Topping
25 g Arla® svenskt smör
8 skivor salami
2 tomater
1 dl svarta oliver
2 dl Arla Köket® crème fraiche paprika & chili